Dondup grundades 1999, resultatet av partnerskapet för Massimo Berloni och Manuela Mariotti. De allra första prototyperna såldes från bagageutrymmet på en bil. Dondup börjar sin historia med jeans, omedelbart uppskattade för sin stil och kvalitet.

dondup.com

Bakgrunden till det som skulle bli Escentric Molecules var parfymskaparen Geza Schöns önskan att skapa en doft för dem som egentligen inte tycker om parfym: “En doft som inte doftar”. Ett nytt, unikt koncept i parfymvärlden var fött: Escentric Molecules.

www.escentric.com

Luigi Bianchi från provinsen Mantova i Italien grundade företaget LUBIAM år 1911 efter flera år i Turin där han lärde sig skräddarkonsten. I kollektionen L.B.M. 1911 är alla plagg tvättade och okonstruerade.

www.lubiam.it

Aspesi grundades 1969 av Alberto Aspesi. Det Milanesiska märket står för användandet av innovativa material i toppkvalitet och stilen “Italian chic”. Aspesi erbjuder en simpel elegans, rena linjer och raffinerade detaljer.

www.aspesi.com

Sealup grundades i Milano 1935 där de till en början bara tillverkade regnkläder. De har genom åren blivit erkända som en av Italiens ledande tillverkare av ytterplagg.

www.sealup.net

C.O.F. Studio är ett projekt som uppstått efter år av att producera jeans åt olika märken. Idén var att skapa ett jeans märke genom att sammanföra ledande leverantörer och tillverkare till en ”Circle Of Friends”.

www.cofstudio.com

Det började 1992 med att Mauro Grifoni sydde skjortor för hand i en liten butik. Centralt för märket är perfektion, intresse för detaljer och en förkärlek för traditionellt hantverk.

maurogrifoni.com

Massimo Albas kollektioner kännetecknas av ostrukturerad sömnad, mjuka tvättade sportkläder och användningen av naturliga färgpigment.

massimoalba.com

Tintoria Mattei 954 är en skjorttillverkare som först låter sy de fina skjortorna för att sedan låta de plaggtvättas. Modellen är smal och skuren med höga ärmhål och en medveten cut-away krage.

www.tintoriamattei.it

Idén till Mason’s lades på en amerikansk marknad i Livorno på 70-talet.
Här fanns en uppsjö arméplagg som influerade Mason’s när de designade sina kläder. Mason’s lånar kvalitet och funktionalitet från militärplaggen och kombinerar det med genuin italiensk estetik och finess.

www.masons.it

Med skor tillverkade i Italien och Spanien, näsdukar från Italien och nu även ett stadigt växande utbud av kläder och tillbehör lyckas Christian Kimber balansera mellan tradition och nytänk. Detta är bara början på vad vi kommer att se av Christian Kimber.

christiankimber.com

Buttero som grundades 1974 av Mauro Sani, som bestämde sig för att tillverka världens bästa ridstövlar, ägs och drivs fortfarande av Sani familjen. Butteros har och kommer alltid att tillverkas i Toscana, denna förtrollade region i Italien. Buttero tillverkar skor med en passion för tradition, kreativitet och äkthet: Buttero märket är en symbol för kvalitet.

buttero.it

Det kännetecknande för Shoes Like Pottery är vulkaniseringen, eller ka-ryu, processen på japanska, som utförs av endast en handfull skotillverkare runt om i världen. I ka-ryu processen bränns varje sko i en ugn som orsakar en kemiskt reagens och skapar därigenom en mjuk, flexibel och slitstark sula.

Framför allt har Shoes Like Pottery hög kvalitet, vacker textur i tyget och är handsydda av skickliga hantverkare i Kurume.

shoeslikepottery.com

Venedig, 1951: födelsen av varumärket som omvandlade byxor till att bli de verkliga stjärnorna i garderoben. Incotex är pionjären inom smart casual, resultatet av en unik blandning av skräddarsytt arv, innovativa lösningar och banbrytande hantverk. Incotex kännetecken är dess mångsidighet och oklanderliga passform vilket man åstadkommer med noggrant utvalda tyger.

slowear.com

Muehle har tillverkat rakprodukter sedan 1945. De ligger i absoluta toppskiktet av våtrakningsprodukter. Högkvalitativa produkter tillverkade av bästa möjliga material är Muehles signum.

muehle-shaving.com