9054 Escentric Molecules – Escentric 01 30ml

 
 

800.00kr

Bakgrunden till det som skulle bli Escentric Molecules var parfymskaparen Geza Schöns önskan att skapa en doft för dem som egentligen inte tycker om parfym: “En doft som inte doftar”. Geza Schön tog utgångspunkt i doftämnet Iso E Super, en ofta använd parfymingrediens som normalt förekommer i mycket små mängder. Geza Schön valde att gestalta Iso E Super i två versioner: En helt ren, endast innehållande denna enda doftmolekyl. den andra versionen valde han att kombinera Iso E Super med några få utvalda ingredienser.

Dofterna, som kan användas av både kvinnor och män, vann kultstatus. Till den passionerade fanskaran världen över hör bland andra Kate Moss, Madonna, Elton John, David Furnish, Marilyn Manson, Dita Von Teese och Christina Aguilera.

Brand:

Description

Escentric 01 innehåller en hög koncentration på 65 % av Iso E Super, men utöver detta också bl.a. rosépeppar och lime. Istället för att följa den traditionella doftutvecklingens topp- hjärt- och basnoter går Escentric 01 direkt från topp till bas, för att sedan vila i basnotens varma och sinnligt skiftande tränoter. Man kan säga att Escentric 01 inte har något hjärta, men en enorm själ!

Iso E Super förekommer normalt i en mycket liten dos och ger mer en effekt än en egentlig doft. Den utvecklar sig i kontakt med den varma huden till en säregen, feromonliknande utstrålning.

Additional information

Volym

SKU: 9054 Category: